Hej på er,

För att göra en lång historia kort, så har jag fått det trista beskedet att min urinblåsa har "sagt upp sig". Den blir inte tömd, utan jag har ständigt kvar runt 4-5 dl urin. Det tyckte inte doktorn var bra, men det fanns dessvärre ingen lösning annat än att självtappa sig själv.

Detta var ju såklart inte så roligt att höra, men jag förstod det som att jag inte är ensam med mina urinala problem. Jag har letat lite på internet och hittade er.

Har ni några medlemmar med liknande problem som mig? Jag är inte inkontinent, utan problemet är ju snarare tvärtom - att jag inte kan kissa. Jag kommer att få börja med "ren intermittent kateterisering" som det tydligen kallas.

Det hade varit "roligt" att komma i kontakt med någon med liknande problem. Gärna i min egen ålder. Jag är bara 35, så jag hade väl räknat med att kroppen skulle hålla ett par år till innan den började säga upp
sig - men... Ja, så är det.

Är eran förening en förening för mig, eller är det mer för inkontinenta?

Svar
Hej,


Sinoba är en förening för urininkontinens och andra blåsproblem. Till andra blåsproblem hör absolut svårighet att tömma blåsan. Du är långt ifrån ensam om dessa problem och uppskattningsvis delar du behovet att tömma blåsan med kateter med tusentals människor i landet.

Då menar jag bara de som gör det själva med engångskateter. Det förekommer i alla åldrar och är vanligare hos män än hos kvinnor.
Ditt längtan att dela erfarenheter och tips med andra har vi fått från flera håll. Vår förening bygger på sina medlemmar och vi håller tummarna för att du vill starta en diskussion.

Lycka till!
Märta Lauritzen
Uroterapeut