Hej,

Önskar få veta vad "Sinoba" betyder, är det en förkortning?
 
Jag hittar inte på era sidor eller vid googlesökning någon förklaring på vad Sinoba är en förkortning av och skulle gärna vilja veta det. Jag tycker det borde framgå av er presentation ”Om oss” på internet.
Kom på idén att söka på Google översätt om det kunde vara ett latinskt eller grekiskt ord, men fick då ett förslag på bantuspråket Xhosa, på vilket sinoba betyder ”vi är”. Om er organisations namn kommer av detta, vill jag förstås gärna veta bakgrunden.


Med vänlig hälsning H-O

 

Hej H-O!


Ledsen att du fått vänta på svar, men har varit i Hanoi på ett uppdrag och trodde jag svarat innan jag reste. Men, ack nej. Tack för bra förslag.


Håller med att en förklaring borde ligga på hemsidan under Om oss. Vi försöker fixa detta.

Ang ordet Sinoba, så är det ett nonsensord, alltså betyder inget vad vi vet. När Sinoba bildades, för mer än 10 år sedan, togs detta namn utifrån att det inte skulle härledas till något bestämt?!? Snacka om tabun, kan man tycka. Istället förtydligade man med "Föreningen för kunskap om Urininkontinens och blåsproblem". Och vad man tänkte med snäckan som symbol vet jag faktiskt inte. En vacker symbol om hav och vågor.


Bästa hälsningar
Birgitta Lindehall
styrelseledamot i Sinoba
www.sinoba.se